Hrvatski sabor treba imat Dušu!

Aktualno 18. lipnja 2020.

Prof. Duša Šarunić, zaprešićka kandidatkinja na 9. mjestu liste Restart koalicije!
Profesorica je geografije i povijesti, rođena 1969., živi u Zaprešiću, radi kao profesorica-savjetnica u Osnovnoj školi u Pušći i Dubravici, te je doktorandica arheologije i psihologije na Filozofskom fakultetu.
Znanstvena savjetnica je na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i autorica nekoliko udžbenika povijesti. Laureat je Ministarstva znanosti i obrazovanja i Zagrebačke županije, nagrađivana kao jedna od najboljih nastavnica u Hrvatskoj. Članica je i predsjednica Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz povijesti, voditeljica Stručnog vijeća Zagrebačke županije i grada Zagreba za nastavnike povijesti, te stipendistica Yad Vashema za poučavanje o Holokaustu.
Dugogodišnja je volonterka i članica Upravnog vijeća Crvenog križa Zaprešića i suradnica Crvenog križa Samobora, te edukatorica za krizne situacije i članica interventnog tima, posvećena radu s djecom iz socijalno ugroženih obitelji. Voditeljica je niza predavanja i radionica na županijskoj, međužupanijskoj, državnoj i međunarodnoj razini.
Suradnica je Muzeja Brdovec i arheoloških projekata na području Brdovca i Marije Gorice te projekata Udruge za zaštitu životinja Šapica.
Aktivna je vijećnica u Vijeću Gradske četvrti Centar Zaprešić, članica Gradskog odbora SDP-a Zaprešića i Socijaldemokratskog foruma žena.
Na prvom mjestu su joj socijalna skrb, humanitarni rad, briga o djeci, obrazovanje i znanost.
Udana je i uzorna majka četvero djece.